+420 222 314 458 CRC Holding s.r.o., Office Center Zirkon Sokolovská 131/86 186 00 Praha - Karlín Česká republika

Nezbytné dokumenty pro vízum Kontrola stavu objednávky

Vícevstupní roční vízum do Ruska

Pokud plánujete, že do Ruska budete cestovat pravidelně a nebo minimálně více než 2x v průběhu jednoho roku, vyplatí se Vám požádat konzulát Ruské federace o tzv. ROČNÍ VÍZUM do Ruska. Na základě tohoto vícevstupového obchodního víza do Ruska lze na území Ruské federace vstupovat v průběhu 1 roku vícekrát. Podmínkou pro vydání tohoto typu víza je doložení předchozího libovolného turistického nebo obchodního víza do Ruska, které bylo projeté (využité) v předchozích 12 měsících.

Pokud žadatel o vízum v Rusku nikdy nebyl ...

....a nemá tedy možnost doložit předchozí vízum, naše společnost může zajistit roční vízum na základě pozvání od Federální migrační služby Ruské federace. Doba vyřízení ruského víza se v tomto případě prodlužuje oproti běžným termínům (3-10 dní) na 3-4 týdny.

Ostatní podklady k žádosti o vízum se neliší od podkladů pro krátkodobá ruská víza, tzn. je třeba doložit :

  • cestovní pas originál
  • 1 fotografii
  • cestovní pojištění (platnost pro první cestu je dostačující)
  • zvací dopis v originále

Pokud nemáte možnost zvací dopis do Ruska doložit, naše společnost Vám jej automaticky sama zajistí.

Pobyt v Rusku na základě tohoto typu víza je je povolen maximálně 90 dní z každých 180 dní v průběhu celé doby platnosti víza (365 dní). Tato platnost víza je vyznačena v horní časti vízového štítku, který mate nalepený ve svém originále cestovního dokladu. S tímto druhem ruského víza můžete cestovat a překračovat hranice Ruské federace prakticky bez omezení. Důležité však je, abyste se vždy při pobytu v Rusku délším jak 7 dní řádně zaregistrovali.